frågor&svar

Våra vanligaste frågor & svar

Här har vi samlat frågor & svar på vanliga frågor kring nyckelband, logotyper och färger. Ja, helt enkelt vanliga frågor. Hittar du inte svar på din fråga så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Har du fler funderingar kring din betalning till Brodyrhuset och du inte hittar svar på din fråga här, så kan du läsa mer om det på vår sida Betalning.

Gäller dina funderingar Leverans såsom leveransvillkor och leveransmöjligheter och du inte hittar svar på din fråga här så hittar du all information samlad om leveransvillkor på vår sida om Leveranser.

Om logotyper & filformat

Frågor & svar om färger

Pantone Matching System (PMS) är ett färgsystem för dekorfärger där varje färg representeras av ett unikt namn och/eller nummer. Dessa färger, som finns återgivna i färgkataloger på olika papperstyper, blandas sedan på tryckeriet eller av färgleverantören utifrån unika färgrecept med ett givet antal grundfärger.

PMS står för Pantone Matching System och är en internationell standard som används för att se till att det blir rätt färg vid tryck och färgning av produkter. Om din logotyp består av specifika Pantone-/PMS-färger är det till stor fördel om vi kan få reda på dessa, detta för att resultatet ska matcha dina förväntningar.
Det finns idag tusentals Pantonefärger för tryck, men när det kommer till tyger är urvalet mer begränsat, i dessa fall gör vi vårt bästa för att matcha valet av nyckelbandsfärg till just dina färger eller om det kommer till att färga ditt nyckelband i en icke standard färg.
Tryckfärger kan du ange som en Pantonekod, också kallad PMS-kod.

Om du inte har en PMS-kod kan du också överlåta på oss att bedöma vilken PMS-kod som bäst motsvarar färgen i din tryckfil.

Photoshop och andra grafikprogram har funktioner för att konvertera CMYK och RGB färger till Pantonefärger. Det finns även onlinekonverterare du kan använda dig av, t.ex.: https://www.pantone.com/color-finder.

Om leveranser och frakt

För de flesta nyckelband är leveranstiden 3-4 veckor.
I de flesta fall kan vi pressa ner leveranstiden om det är bråttom. Meddela oss så tidigt som möjligt om så är fallet, så kan vi kontrollera om vi kan möta din deadline.
Kontakta oss ifall du har en specifik deadline så kontrollerar vi ifall vi klarar den.

Alla varor levereras med företagspaket. Det är därför viktigt att det finns bemanning under kontorstid på leveransadressen.
Det är tyvärr inte alltid möjligt att i förväg få reda på exakt dag och tidpunkt då leverans kommer att ske.

Ja, det är möjligt. Fraktkostnad för leveransen till den extra leveransadressen tillkommer dock.

Ja, efter överenskommelse.

Om priser & betalning

Betalning sker normalt mot faktura 30 dagar. Normal kreditprövning sker alltid på nya kunder. UF-företag och privatpersoner betalar alltid i förskott. Alla priser är exl. moms Se mer information om betalning här.

Övriga frågor

Alla är välkomna hos oss.

Ja, bara mejla oss en förfrågan med all info.

Mejla oss en förfrågan och ange all info så hjälper vi dig.

Vi har prover tillgängliga på de flesta produkter som visas på vår hemsida. Proverna kostar ingenting och behöver inte returneras.
Undantag görs dock för utskick av dyrare produkter eller stora antal. I dessa fall måste proverna returneras efter påseendet.

Rulla till toppen